Doorschuifregeling

Wat is de doorschuifregeling?

Dankzij de doorschuifregeling kunt u met voorrang verhuizen in het woongebouw waar u al woont. U kunt daardoor makkelijker verhuizen naar een passendere woning in uw eigen woonomgeving. Dat kan zijn omdat gelijkvloers wonen beter bij u past of omdat die andere woning beter past bij de grootte van uw huishouden.

De doorschuifregeling is vanaf 1 december 2023 van toepassing op geselecteerde woningen van Cazas Wonen in de gemeenten Woerden, Montfoort, Utrecht en De Ronde Venen.

Voor wie is de doorschuifregeling bedoeld?

Woont u niet meer passend in uw huidige woning? Bijvoorbeeld omdat u moeite heeft met traplopen of omdat u door gezinsuitbreiding inmiddels te klein woont. Vindt u het belangrijk om in uw eigen woongebouw te blijven wonen? Dan biedt de doorschuifregeling u de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een passendere woning in uw eigen woongebouw.

In welke woongebouwen van Cazas Wonen geldt de doorschuifregeling?

De doorschuifregeling geldt niet in alle woongebouwen van Cazas Wonen. Er zijn woongebouwen aangewezen waar dat kan. Bijvoorbeeld een woongebouw zonder lift met woningen op de begane grond. Of een woongebouw met zowel twee- als vierkamerwoningen.

Hoe weet u of de doorschuifregeling in uw woongebouw geldt?

Als de doorschuifregeling in uw woongebouw geldt, ontvangt u daarover in december 2023 een brief. Daarnaast wordt in de advertentie op WoningNet vermeld of de doorschuifregeling van toepassing is.

 

Hoe werkt de doorschuifregeling?

Als er een woning in uw woongebouw vrijkomt, wordt in de advertentie op WoningNet vermeld of de doorschuifregeling van toepassing is. U kunt op deze woning reageren. Als uw huidige adresgegevens goed in WoningNet staan, wordt de voorrang vanzelf toegepast. U heeft daardoor voorrang op de meeste andere woningzoekenden. 

Wat zijn de voorwaarden van de doorschuifregeling?

  • U komt in aanmerking als u in een woongebouw woont dat door Cazas Wonen is aangewezen als ‘doorschuifcluster’.
  • U huurt een zelfstandige huurwoning in het woongebouw die vrijkomt na verhuizing.
  • Passend toewijzen (passend inkomen en huishoudensgrootte) is van toepassing.