Zelf klussen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen aan uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen we Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hiervoor heeft u vooraf onze toestemming nodig.

Let op: Woont u in een NOM-Woning (Nul op de Meter)? Dan kunt u uw ZAV-aanvraag doen via de BAM. U kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 030-6305530.

Woont u in een woning dat onderdeel is van een VvE (Vereniging van Eigenaren)? Dan mag u voor het aanvragen van een ZAV die u aan de buitenzijde van de woning (de 'schil' van de woning) wil plaatsen, contact opnemen met Cazas Wonen via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. Wij laten u vervolgens weten of u wel of geen toestemming krijgt voor het aanbrengen van deze ZAV aan of rondom uw woning.

Lees hier de Algemene voorwaarden voor het plaatsen van een ZAV.

U kunt uw aanvraag doen via het Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik wil iets aanbrengen/wijzigen in of aan de woning. Mag dat?

Algemeen

Kijkt u op het Overzicht Zelf Klussen. Hier ziet u het overzicht met diverse klussen om aan te brengen in of om uw woning en of u hier wel of geen toestemming voor krijgt.  

Als u zelf gaat klussen in de woning, dan dient u het aanvraagformulier via de volgende link in te vullen: Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Als u toestemming van ons krijgt, dan krijgt u direct de algemene en aanvullende voorwaarden te zien.

Ik wil graag dubbelglas, kan ik dit aanvragen?

Algemeen

Wij kunnen er in de meeste gevallen voor zorgdragen dat er dubbelglas (HR++) wordt geplaatst in een woning waar dit nog niet het geval is. Dit is ter beoordeling aan Cazas Wonen.

Wanneer kan het niet? 
- Indien er ingrijpende veranderingen voor gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld het vervangen van kozijnen of een volledige voordeur. In dat geval wordt het op projectmatig opgepakt met meerdere woningen tegelijk. 

- Staat er onderhoud gepland binnen de komende 2 jaar?  Dan wordt het glas niet tussentijds vervangen, maar moet worden gewacht op het moment van onderhoud. 

Een verzoek tot dubbel glas kan schriftelijk worden aangevraagd via Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Klik na de check van uw gegevens op 'Rondom de Woning', 'Gevel' en dan op 'Dubbelglas'. Hier wordt uw aanvraag beoordeeld.

Ongeveer 2 weken na uw aanvraag ontvangt u bericht.

Wat zijn de voorwaarden voor het leggen van een ondervloer?

Algemeen

Een goede buur, houdt rekening met omwonenden. Het is verstandig hier aan te denken als u een vloer kiest.

Als uw voorkeur uitgaat naar een harde vloer zoals laminaat, parket of plavuizen is een ondervloer verplicht.
Elke vloer heeft een andere ondervloer nodig. Een verkeerde ondervloer kan nadelig effect hebben. Een goede ondervloer kunt u het beste kopen bij een vloerenspecialist.

Voorwaarden geluidsisolerende ondervloer:

  • • De ondervloer moet een geluidsvermindering van 10 decibel hebben. Dit wordt op de verpakking vermeld als: ΔLlin 10 dB conform ISO 717 of als 3 sterren volgens NTA 5098.
  • • Omdat houten draagvloeren extra demping nodig hebben wordt hier 20 decibel geluidsvermindering geadviseerd.
  • • De ondervloer moet zijn voorzien van een TNO/TÜV-productlabel of certificaat. Dit garandeert dat de ondervloer goed en lang geluid isoleert. Bewaar het productlabel samen met de aankoopbon van de ondervloer en de vloerafwerking.

Dit laatste is belangrijk omdat bij eventuele meldingen van geluidsoverlastklachten er naar uw vloer gekeken zal worden.

Woont u in een VvE complex, dan wijken de voorwaarden mogelijk af.
In dat geval gaan de regels van de Vereniging van Eigenaren voor. De regels staan vaak vermeld in het huishoudelijk reglement van de VvE. Informeer hiernaar bij de verhuurmakelaar.

Geen vergoeding

Voor vloerafwerking ontvangt u geen vergoeding van Cazas Wonen.

Bij de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) in Delft kunt u terecht voor meer informatie en persoonlijke adviezen over geluidsisolatie. De NSG is te bereiken via telefoonnummer 015 256 27 23 en via de website.

Mijn woning is onderdeel van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Ik wil toestemming voor een woningaanpassing aanvragen. Hoe doe ik dit?

Algemeen

U kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. In overeenstemming met de VvE geven wij u wel of geen toestemming voor uw aanvraag.

Mag ik een overkapping aan de achter- en/of zijkant van de gevel van mijn woning plaatsen?

Algemeen

Een overkapping aan de achter- en/of zijkant van de gevel van een woning mag niet. Sommige bewoners hebben van oudsher op papier akkoord gekregen voor een overkapping, deze mogen blijven staan.
Heeft u geen schriftelijke verklaring? Dan zullen wij u vragen de overkapping te verwijderen.

U kunt wel een aanvraag indienen voor een overkapping aan de achterzijde van uw tuin. Ga hiervoor naar: Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV)

Tips voor het leggen van een vloer

Algemeen

  • • Gebruik ook bij het aanleggen van tapijt een ondertapijt. Dit zorgt voor meer comfort (warmte) en het tapijt slijt minder snel. Daarnaast dempt een ondertapijt contactgeluiden.
  • • Bij vloerverwarming zijn niet alle type vloeren toe te passen. Laat u informeren bij de winkel waar u de vloer koopt.
  • • Zorg ervoor dat u minimaal 1 vierkante meter (of 10% van het totale oppervlak) van uw vloerbedekking op voorraad houdt. Zo kunt u beschadigde delen vervangen.
  • • Zachte materialen zoals gordijnen, vloerkleden en stoffen meubelen zijn geluidsabsorberend en verlagen daarmee het volume van uw woongeluiden. U hebt meer zachte materialen in de woning nodig wanneer u kiest voor een harde vloer dan wanneer u kiest voor tapijt.
  • • In complexen met meerdere verdiepingen zijn uw woongeluiden vaak direct hoorbaar bij uw onder- en bovenburen en in mindere mate bij de buren naast u. Gebruik daarom zacht schoeisel in de woning en plak viltjes onder de stoelpoten.
  • • Bedek een vloerluik apart, zodat niet de hele vloer verwijderd hoeft te worden wanneer medewerker voor onderhoud in de kruipruimte moeten zijn.


Zie ook de vragen:

  • • Wat zijn de voorwaarden voor het leggen van een ondervloer?
  • • Wat zijn de voorwaarden voor het leggen van een harde vloer?

Wat zijn de voorwaarden voor het leggen van een harde vloer?

Algemeen

Een goede buur, houdt rekening met omwonenden. Het is verstandig hier aan te denken als u een vloer kiest.

Onder harde vloerafwerking verstaan wij:
Laminaat, parket, plankenvloer, vinyl (beter bekend als zeil), marmoleum, linoleum, pvc en plavuizen.
Plavuizen en tegels mogen alleen worden gelegd op begane grond-vloeren. Hiervoor heeft u vooraf toestemming nodig om te plaatsen.

Voorwaarden harde vloerafwerking:

  • • De vloer moet zwevend worden gelegd. Dit betekent dat de vloer niet in contact mag komen met de zijwanden en radiatorbuizen. Er moet minimaal 1 cm ruimte zitten tussen de vloer en de muren
  • • Het openen van de deuren moet mogelijk blijven. De deuren (en kozijnen) mogen niet worden ingekort. Houd dus rekening met de totale hoogte van de vloer.
  • • De vloer mag niet worden verlijmd, gespijkerd of vastgeschroefd worden op de ondervloer.

Woont u in een VvE complex, dan wijken de voorwaarden mogelijk af.
In dat geval gaan de regels van de Vereniging van Eigenaren voor. De regels staan vaak vermeld in het huishoudelijk reglement van de VvE. Informeer hiernaar bij de verhuurmakelaar.

Geen vergoeding
Voor vloerafwerking ontvangt u geen vergoeding van Cazas Wonen.

Bij de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) in Delft kunt u terecht voor meer informatie en persoonlijke adviezen over geluidsisolatie. De NSG is te bereiken via telefoonnummer 015 256 27 23 en via de website.