Openingsfeest Rembrandtlaan 2 Woerden

Geslaagd openingsfeest bijzondere locatie Rembrandtlaan Woerden
Rembrandtlaan feestelijk geopend op maandag 2 oktober door Stichting Ontmoeting en woningcorporatie Cazas Wonen. Nadat de benedenverdieping van het pand aan de Rembrandtlaan leeg kwam te staan heeft woningcorporatie Cazas Wonen besloten om een nieuwe invulling aan het gebouw te geven. Het is geschikt gemaakt voor een bijzondere combinatie van zorg en wonen. Cazas Wonen werkt hierbij samen met Stichting Ontmoeting. Wethouder Arjan Noorthoek: “Voor mensen die kwetsbaar zijn, is een geschikte woonplek extra belangrijk. Maar deze zijn niet makkelijk te vinden. Heel mooi dus dat zij aan de Rembrandtlaan terecht kunnen voor onderdak én zorg. Daar is veel behoefte aan. Een prachtig resultaat van samenwerking tussen Cazas en Stichting Ontmoeting.”


Thuishaven
Het gebouw is gerenoveerd tot 8 studio’s en 2 appartementen, waarbij wonen en zorg gekoppeld zijn. Naast de 10 woningen is er ook kantoorruimte gerealiseerd voor medewerkers van Stichting Ontmoeting.  ‘Ontmoeting richt zich in Woerden op kwetsbare mensen. Er zijn cliënten die niet meer thuis kunnen wonen door verschillende omstandigheden. Ze hebben een woonadres nodig, maar daarvoor is een uitkering of zijn financiën nodig. Maar, voor een uitkering is een woonadres nodig. Kortom, een spiraal waar ze moeilijk uitkomen. De oplossing is een Thuishaven, waar ze maximaal één jaar onderdak krijgen inclusief zorg en begeleiding. Dit alles vanuit een niet-vrijblijvende benadering. Door deze aanpak stabiliseert de problematiek en krijgen cliënten het stuur van hun leven weer zelf in handen.’, aldus Gerard Stoop bestuurder Stichting Ontmoeting.

Bijzondere locatie voor een bijzondere doelgroep
De van de Rembrandtlaan is een ontwikkeling van Cazas Wonen voor Stichting Ontmoeting in samenwerking met de gemeente Woerden. Samen sterk voor woongeluk in een feestelijke openingsfeest. De Rembrandtlaan is de eerste gasloze van Cazas Wonen. ‘Als sector en als corporatie staan we voor een enorme opgave. Niet eerder was de uitdaging voor corporaties zo groot en zo breed. Daarnaast verandert de wereld om ons heen steeds sneller. We kunnen en willen dit niet alleen doen, we doen het samen met onze bewoners én met onze partners Stichting De Ontmoeting en Coen Hagedoorn Bouw.’, aldus Saar Spanjaard directeur-bestuurder Cazas Wonen.